Actueel

Update 4 november 2020

Beste leerlingen, ouders, relaties

Het zal jullie niet verbazen: Cultuurplein gaat de komende 2 weken dicht (ingaande vanavond 4 november om 22 uur en durend t/m woensdag 18 november) ivm de aangescherpte maatregelen. Wij volgen hiermee het beleid van Cultuurconnectie: https://www.cultuurconnectie.nl/nieuwsbrieven/2020/nieuwsflits-covid-19-31-4-november-2020

Als Cultuurplein nemen we onze verantwoordelijkheid naar leerlingen, familie en onze docenten.

Beleid corona Cultuurplein 5 t/m 18 november:

De muzieklessen zullen online plaatsvinden.
Voor de dans, musical en beeldende lessen geldt: deze lessen worden 2 weken opgeschort en later in het seizoen ingehaald.
Mocht de lockdown onverhoopt worden verlengd, dan zullen ook deze lessen online worden gegeven.
Met uitzondering van beeldende lessen. Daarvoor wordt bij verlenging van de lockdown beoordeeld of er meer lessen ingehaald kunnen worden of dat we alternatieven aanbieden. 
Het kantoor in Heerde is de komende 2 weken dicht, wij zullen volledig thuiswerken en zijn online, telefonisch en per mail bereikbaar.
Kunstlezingen en films van de Filmliga gaan in ieder geval t/m 18 november niet door
Projecten op school gaan voorlopig nog door, in overleg met de school

Laten we hier samen goed en gezond doorkomen, dank voor jullie medewerking en begrip!

Met vriendelijke groet,

Team Cultuurplein.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Update 1 oktober 2020


Corona update 1 oktober:
n steeds meer openbare gebouwen wordt het dragen van een mondkapje sterk aangeraden. In de Heerd in Heerde en verschillende andere leslocaties zoals het Kulturhus EGW in Epe geldt een dringend advies om toch mondkapjes te dragen. Veel kwetsbare doelgroepen kunnen we op die manier veel leed besparen. Ook als je even je kind komt brengen.Tijdens de les in onze eigen lokalen niet.


Update 29 sept 2020

Met ingang van 18.00 uur vandaag gaan er hernieuwd strengere corona regels in werking. We zijn erg blij dat uit de persconferentie blijkt dat onze lessen gewoon door kunnen gaan. We houden 1,5 meter afstand. We vragen ouders om je kind alleen te halen en te brengen en niet te blijven kijken.

De beeldende lessen voor kinderen en volwassenen gaan ook gewoon door. Hiervoor zijn de nodige corona maatregelen getroffen. Toch willen we iedereen blijven wijzen op de eigen verantwoordelijkheid. 

De kantoorbezetting is beperkt. De norm is thuiswerken. We zullen zo spoedig mogelijk op uw vragen reageren en hopen op uw begrip. 

____________________________________________________________________________________________Met Cultuurplein Corona proof het nieuwe cursusjaar in!

We gaan van start met een nieuw cursusseizoen en doen er natuurlijk alles aan om ervoor te zorgen dat onze cursisten en leerlingen op een veilige manier hun lessen kunnen volgen. We hebben net als de rest van Nederland het wiel moeten uitvinden. Moesten onze gebouwen sluiten, alternatieven bedenken, online lessen ontwikkelen. Gelukkig kunnen we nu weer fysiek lesgeven. Maar natuurlijk houden we ons daarbij aan de corona maatregelen en doen we er alles aan om onze cursisten veilig te laten genieten van hun hobby. 

In verband met de 1,5 meter regel houden we ons in al onze lesruimtes aan een maximum aantal mensen. Indien de groep cursisten groter is dan toegestaan wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven. We zorgen voor goede ventilatie en voldoende desinfecterende middelen. Daarnaast vragen we cursisten, docenten en medewerkers thuis te blijven als zij klachten hebben. Mocht blijken dat door eventuele nieuwe maatregelen lessen niet door kunnen gaan, dan gaan we in principe online verder. Mocht dat niet lukken dan worden lessen eventueel verplaatst naar een later moment of maken we een alternatief aanbod. 

We volgen de aanwijzingen van de overheid en het RIVM betreffende COVID-19 nauwlettend. Mocht de wereld gedurende de komende maanden er weer anders uit zien dan passen we ons aanbod weer aan. We kijken vooral naar wat wél kan! Alle muziek en danslessen staan gewoon gepland maar kunnen van vandaag op morgen online worden voortgezet, voor zolang als het volgens het RIVM nodig is. Nieuw: Urban sketching voor volwassenen wordt dit jaar met gewone wekelijkse lessen gegeven maar ook in een online variant. Edelsmeden, druktechnieken, schilderen, tekenen, aquarel en keramiek worden met gepaste afstand en schermen georganiseerd. 

Cultuurplein blijft dé plek waar jong en oud zich creatief kan ontwikkelen. Ook in de Corona tijd.
De brochures voor het nieuwe seizoen staan barstens vol nieuw aanbod voor jong en iets minder jong. ;-)
We hebben dit jaar gekozen voor digitale brochures want dat scheelt weer een flink aantal bomen! Via de digitale versie kun je bovendien direct doorklikken naar de juiste webpagina. Wel zo makkelijk.

In de brochure voor kinderen lees je van alles over de verschillende  lessen muziek, dans en beeldend. Na het grote succes van de musicalklas vorig jaar denken we dat dit ook komend jaar weer een hele belevenis gaat worden.

In de brochure voor volwassenen vind je informatie over de workshops, van swingen voor volwassenen, aquarel, verschillende tekencursussen, edelsmeden, leerbewerken, grafiek en zelf Delfts blauw schilderen. Ook zijn de data van de filmliga en  de nieuwe kunst- en architectuur lezingen hierin opgenomen.

Download de brochure voor kinderen hier.
Download de brochure voor volwassenen hier.
Neem de tijd om de lessen, cursussen en workshops eens door te nemen. Naast algemene muziek- en zanglessen bieden wij heel veel  cursussen op het gebied van beeldend, dans, muziek en theater! Kiezen voor een popkoor, een ensemble of een vette band? Het kan allemaal. Kunt u iets niet vinden of heeft u een idee voor een nieuwe cursus kunt u ons gerust bellen of mailen. Via Facebook , Instagram of Twitter blijven we in contact.

Stuur een mail naar info@cultuurpleinnoordveluwe.nl  of bel T (0578) 760100.