Actueel

Corona update 1 mei 2020
Goed nieuws! 
We mogen weer langzamerhand een beetje onze lessen opstarten.
 
Individuele lessen
Aangezien culturele instellingen en de gebouwen waarin wij onze lessen geven, niet eerder open mogen dan 19 mei en wij een goede voorbereiding willen doen voor het coronaproof maken van onze leslokalen, heeft Cultuurplein besloten om de individuele lessen in de week van 19 mei weer gefaseerd op te starten (onder voorbehoud van evt. wijziging in overheidsmaatregelen).
 
Waarom gefaseerd? Wij zitten op 6 verschillende leslocaties, waar niet overal de 1,5 meter regel kan worden toegepast. Per gebouw en per locatie kijken we wat er nodig is om daar weer aan de slag te kunnen. Wij doen hiervoor een inventarisatie bij de verschillende gebouwen beheerders.
 
Groepslessen in de buitenlucht
In de gemeente Heerde mogen groepslessen voor kinderen t/m jaar en voor jongeren van 13 t/m 18 jaar op 1,5 meter afstand, net als voor sportverenigingen geldt, in de buitenlucht plaatsvinden. De gemeente Epe moet zich hier nog over uitspreken. Landelijk is hier nog geen uitspraak over gedaan, behalve dan dat de gedelegeerde bevoegdheid bij gemeentes ligt. Zodra wij dus ook groen licht hebben vanuit de gemeente Epe, kunnen we ook daar voorbereidingen treffen voor lessen in de de buitenlucht.
 
Voorbereiding veilige lessituaties
Verder gaat Cultuurplein aan de slag met het voorbereiden van het ‘corona proof’ maken van onze leslocaties en kantoren. We volgen hierbij de voorschriften uit het protocol verantwoord naar les/cursus van de culturele sector. Uiteraard doen we dit in nauw overleg met de beheerders van de gebouwen waarin wij lesgeven. We zullen ook onze docenten hier op voorbereiden, welke maatregelen zij in acht moeten nemen; 1,5 meter afstand, regelmatig handen wassen, instrumenten schoonmaken etc. Ouders mogen hun kind alleen afzetten en later weer ophalen. Ook komen er overal posters te hangen met de voorschriften/infographics waaraan bezoekers en personeel zich aan moeten houden.


------------------------------------------------------------------

Corona update 15 maart
Beste ouders, verzorgers van de leerlingen van Cultuurplein,
 
Zoals u vandaag ongetwijfeld heeft meegekregen, zijn op 15 maart verdergaande maatregelen rondom het coronavirus afgekondigd door de regering. De scholen sluiten tot en met 6 april en sociale afstand is geboden. Wij kunnen als Cultuurplein dan ook niet anders dan besluiten om ook al onze individuele lessen stop te zetten met ingang van maandag 16 maart. Dit betekent dat alle lessen (groepen en individueel) van Cultuurplein zijn geannuleerd tot en met 6 april 2020. Onze docenten hebben al ideeën over mogelijke online alternatieven, tutorials via FaceTime of Skype. De leerlingen worden hierover geïnformeerd als dat voor hun les mogelijk is.  
 
Voorstellingen
Ook onze voorstellingen musical en dans op 1, 4 en 18 april worden geannuleerd en waar mogelijk verplaatst naar een later tijdstip. Mensen die hiervoor al een kaartje hadden gekocht, krijgen uiteraard hun geld terug. Wij beraden ons de komende tijd over mogelijke alternatieven, de betrokken leerlingen worden hiervan op de hoogte gesteld.
 
Bereikbaar via mail
Ons kantoorpersoneel zal zoveel mogelijk thuis werken dus ons kantoor zal niet veel open zijn. Telefonisch zijn wij hierdoor minimaal bereikbaar. Als u vragen heeft, kunt u ons mailen (info@cultuurpleinnoordveluwe.nl). Wij zijn online bereikbaar en kunnen uiteraard telefonisch contact met u opnemen bij vragen.
 
Ik vertrouw erop u voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. Bij nieuwe ontwikkelingen melden wij ons weer.
 
Veel sterkte en gezondheid toegewenst!
 
Met vriendelijke groet,
 
Rinette van der Vliet
Directeur/bestuurder-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De brochures voor het seizoen 2019/2020 staan barstens vol nieuw aanbod voor jong en iets minder jong. ;-)
We hebben dit jaar gekozen voor digitale brochures want dat scheelt weer een flink aantal bomen! Via de digitale versie kun je bovendien direct doorklikken naar de juiste webpagina. Wel zo makkelijk.

In de brochure voor kinderen lees je van alles over de verschillende  lessen muziek, dans en beeldend. Na het grote succes van de musicalklas vorig jaar denken we dat dit ook komend jaar weer een hele belevenis gaat worden.

In de brochure voor volwassenen vind je informatie over de workshops, van swingen voor volwassenen, aquarel, verschillende tekencursussen, edelsmeden, leerbewerken, grafiek en zelf Delfts blauw schilderen. Ook zijn de data van de filmliga en  de nieuwe kunst- en architectuur lezingen hierin opgenomen.

Download de brochure voor kinderen hier.
Download de brochure voor volwassenen hier.
Neem de tijd om de lessen, cursussen en workshops eens door te nemen. Naast algemene muziek- en zanglessen bieden wij heel veel  cursussen op het gebied van beeldend, dans, muziek en theater! Kiezen voor een popkoor, een ensemble of een vette band? Het kan allemaal. Kunt u iets niet vinden of heeft u een idee voor een nieuwe cursus kunt u ons gerust bellen of mailen. Via Facebook , Instagram of Twitter blijven we in contact.

Stuur een mail naar info@cultuurpleinnoordveluwe.nl  of bel T (0578) 760100.