Luk Dewulf

Op woensdagmiddag 3 april heeft Cultuurplein Noord Veluwe gastspreker Luk Dewulf, bekend van o.a. TEDx, uitgenodigd om te spreken over talent. Wat is talent nu eigenlijk?  Hoe kun je talent al op jonge leeftijd ontdekken en herkennen? Hij gaat in op de vraag hoe je als werkgever, ouder of leraar een context kunt creëren waarin elk talent zich gezien en uitgedaagd voelt.

Door te doen waar je goed in bent, laad je niet alleen voortdurend je batterijen op, het bezorgt je ook een positief zelfbeeld, meer veerkracht en zelfvertrouwen. Daarnaast vertelt Luk Dewulf over de skills die nodig zijn om meer uit talent te halen. Wat je kan doen met datgene waar iemand echt niet goed in is? In dit rijk geïllustreerde verhaal gaat Luk Dewulf in op het belang van talenten bij iedereen. Hij toont hierbij aan hoe invloedrijk de ontwikkeling ervan is voor je toekomst en geluk. Wat daarbij de rol is van ouders, leraren en de school, de werkgever?  Dit alles in een samenleving die vaak alleen maar kijkt naar tekorten.

Als je wil werken aan talent van de mensen waar je dagelijks mee werkt is het van belang ook je eigen talenten te herkennen. Hoe ontdek je je eigen talent? Hoe ontwikkel je het? Welke vaardigheden kan je leren om meer uit je talent te halen? Wat doe je met die dingen waar je echt niet goed in bent? Hoe neem je verantwoordelijkheid voor je resultaten door vooral jezelf te blijven? Luk Dewulf brengt een boeiend verhaal met veel concrete voorbeelden en illustraties. Je komt meer te weten over je eigen talenten. Je krijgt ook concrete inzichten die je helpen om in gesprek te gaan met collega's en medewerkers over hun talenten. En hoe je vanuit die talenten nog betere resultaten kunt halen. Op een manier dat zowel je organisatie als je medewerkers er op lange termijn veel beter van worden. Een onmisbaar verhaal voor ouders, docenten, medewerkers, professionals en organisaties die op zoek zijn naar erg concrete handvatten voor een succesvolle en talent gerichte organisatie.

De lezing vindt plaats in de theaterzaal van de Heerd in Heerde en wordt om 14.15 uur geopend door Rinette van der Vliet, directeur/bestuurder van Cultuurplein Noord Veluwe.  Van 14.30-16.00 zal Luk Dewulf  u meenemen in zijn boeiende relaas over talentontwikkeling. Om 16.00 is afsluiting met borrel in de foyer. Kaartjes zijn  a 12,50 p.p.  zijn te stellen via dorpshuisheerde.nl . De prijs is inclusief 1 consumptie op vertoon van het entreebewijs,