Lezingen

KUNSTLEZINGEN


Twee gastdocenten verzorgen dit jaar de kunstlezingen.
Marianne Wilts geeft een aantal lezingen rond een actueel thema of een tentoonstelling.
De eerst kunstlezing op 15 oktober 2020 is verplaats naar 21 januari 2021, wegens aanpassingen in het coronabeleid. In deze lezing kijken we naar aanleiding van 75 vrijheid, terug naar de beeldende kunst in de periode rondom de Tweede wereldoorlog. Hoe hebben kunstenaars zich in die tijd staande weten te houden?
Op 12 november stond de lezing over Picasso op het programma. Ook deze is wegens coronaregels geannuleerd. Er is nog geen nieuwe datum vastgesteld, mede doordat de tentoonstelling Suite Vollard  in het Brabants museum is uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum.
In februari staat de lezing over Frida Kahlo op het programma. Zij was een veelbesproken vrouw en een bijzondere kunstenares, indertijd o.a. bewonderd door Kandisky en Picasso. De tentoonstelling over haar werk in het Drents museum is een jaar doorgeschoven naar najaar 2021.
Vanwege het 25 jarig bestaan van het Mondriaanhuis in Amersfoort staat Marianne tijdens de vierde lezing in maart 2021 stil bij de wereld van Piet Mondriaan, zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden.
De laatste lezing is van Hans de Man. Omdat het Coronavirus in 2020 roet in het eten gooide hebben de lezing over Kopenhagen nogmaals ingepland voor april 2021. Ook de reis naar Kopenhagen die Hand de Man gepland had is uitgesteld, kijk voor de actuele informatie over deze reis op zijn website: http://hansdeman.com/

De lezingen worden gegeven op de donderdagavond van 19.30 tot 21.30 u., de entree bedraagt €17,50, dat is inclusief koffie of thee.

Inschrijven nieuwsbrief Kunstlezing.