Lezingen

KUNSTLEZINGEN


Twee gastdocenten verzorgen dit jaar de kunstlezingen.
Marianne Wilts geeft een aantal lezingen rond een actueel thema of een tentoonstelling.
In de eerst kunstlezing in oktober 2020 kijken we, naar aanleiding van 75 vrijheid, terug naar de beeldende kunst in de periode rondom de Tweede wereldoorlog. Hoe hebben kunstenaars zich in die tijd staande weten te houden?
In november 2020 gaat de lezing over Frida Kahlo, een veelbesproken vrouw en een bijzondere kunstenares, indertijd o.a. bewonderd door Kandisky en Picasso.
Naar aanleiding van de tentoonstelling  Suite Vollard  in het Noord Brabants museum gaat de derde lezing in februari 2021 vooral over het grafische werk van Picasso.
Vanwege het 25 jarig bestaan van het Mondriaanhuis in Amersfoort staat Marianne tijdens de vierde lezing in maart 2021 stil bij de wereld van Piet Mondriaan, zijn iconische werk, zijn spirituele vorming, zijn interesses en vrienden.
De laatste lezing is van Hans de Man. Omdat het Coronavirus in 2020 roet in het eten gooide hebben de lezing over Kopenhagen nogmaals ingepland voor april 2021. Ook de reis naar Kopenhagen die Hand de Man gepland had is uitgesteld, kijk voor de actuele informatie over deze reis op zijn website: http://hansdeman.com/

De lezingen worden gegeven op de donderdagavond van 19.30 tot 21.30 u., de entree bedraagt €17,50, dat is inclusief koffie of thee.

LET OP:Voor dit seizoen zijn we op zoek gegaan naar andere locaties voor de lezingen. Zo worden de eerste 2 lezingen gegeven in Kunsthuis KEK, Beekstraat 5 8162 HA te Epe.  

Schrijf je in voor de kunstnieuwsbrief

* indicates required
Email *
Voornaam *
Achternaam *