NAH schildersgroep

Doe mee met onze schildersgroep voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel. 

Het schilderen helpt bij het proces van verwerking en aanvaarding en bij het terugvinden van zelfvertrouwen. Als een schilderij af is, schrijven we er ook altijd een verhaal naast. Beeld en tekst vullen elkaar aan. Je ziet het niet direct, maar vaak vertelt het schilderij samen met het verhaal hoe het leven is na hersenletsel.  De gevolgen van hersenletsel zijn voor ieder persoon anders. Afhankelijk van de plaats in de hersenen waar het letsel optreedt en van de ernst van het letsel, kunnen de gevolgen meer of minder optreden. Niet iedereen krijgt met alle gevolgen te maken. Anderzijds zorgt juist de combinatie van verschillende gevolgen voor extra problemen.


Niet-aangeboren hersenletsel verandert het leven van de getroffene van de ene dag op de andere. We spreken dan ook vaak over ‘een breuk in de levenslijn’. Hoe krijg je je leven weer op de rit? Niet alleen de persoon zelf, maar ook de directe en indirecte omgeving krijgt te maken met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van hersenletsel. Juist die onzichtbare beperkingen leveren vaak het grootste probleem op. Want wat in eerste instantie niet zichtbaar is, geeft vaak onbegrip bij de ander.


Kom ook schilderen op de donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur. U schrijft zich in voor 14 schilder ochtenden, daarna is verlenging mogelijk. De doeken betaalt u zelf, de kosten daarvan zijn afhankelijk van de grootte en de kwaliteit. De doeken zijn tegen kostprijs bij de docent te koop. Regelmatig kunt u uw werk met de docent en de anderen in uw groep bespreken en uw verhaal erbij vertellen. Jaarlijks zullen we exposeren.


Voor verdere informatie en/of inschrijving stuurt u een mailtje naar info@cultuurpleinnoordveluwe.nl