Particulieren

Coronaupdate 11 mei 2020
Helaas te vroeg gejuicht!
De Noodverordening voor de regio waaronder deze gemeenten vallen laten geen muziekonderwijs toe in multifunctionele gebouwen. Voor alle muzieklessen geldt dat deze niet op centra voor de kunsten of in een Kulturhus gegeven kunnen worden, omdat deze vanwege het samenscholingsverbod niet open kunnen zijn. Dit betekent dat wij in tegenstelling tot eerdere berichten, pas vanaf 1 juni, als deze gebouwen weer open mogen, onze individuele muzieklessen mogen geven.

De danslessen buiten zullen vanaf 18 mei wel doorgaan voor zover het weer dit toelaat. Hierover ontvangt iedereen die het betreft een mail.
Team Cultuurplein

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Corona update 6 mei.
Goed nieuws! 
We mogen weer langzamerhand een beetje onze lessen opstarten.
 
Individuele lessen
Aangezien culturele instellingen en de gebouwen waarin wij onze lessen geven, niet eerder open mogen dan 19 mei en wij een goede voorbereiding willen doen voor het coronaproof maken van onze leslokalen, heeft Cultuurplein besloten om de individuele lessen in de week van 19 mei weer gefaseerd op te starten (onder voorbehoud van evt. wijziging in overheidsmaatregelen).
 
Waarom gefaseerd? Wij zitten op 6 verschillende leslocaties, waar niet overal de 1,5 meter regel kan worden toegepast. Per gebouw en per locatie kijken we wat er nodig is om daar weer aan de slag te kunnen. Wij doen hiervoor een inventarisatie bij de verschillende gebouwen beheerders.
 
Groepslessen in de buitenlucht
In de gemeente Heerde mogen groepslessen voor kinderen t/m jaar en voor jongeren van 13 t/m 18 jaar op 1,5 meter afstand, net als voor sportverenigingen geldt, in de buitenlucht plaatsvinden. De gemeente Epe moet zich hier nog over uitspreken. Landelijk is hier nog geen uitspraak over gedaan, behalve dan dat de gedelegeerde bevoegdheid bij gemeentes ligt. Zodra wij dus ook groen licht hebben vanuit de gemeente Epe, kunnen we ook daar voorbereidingen treffen voor lessen in de de buitenlucht.
 
Voorbereiding veilige lessituaties
Verder gaat Cultuurplein aan de slag met het voorbereiden van het ‘corona proof’ maken van onze leslocaties en kantoren. We volgen hierbij de voorschriften uit het protocol verantwoord naar les/cursus van de culturele sector. Uiteraard doen we dit in nauw overleg met de beheerders van de gebouwen waarin wij lesgeven. We zullen ook onze docenten hier op voorbereiden, welke maatregelen zij in acht moeten nemen; 1,5 meter afstand, regelmatig handen wassen, instrumenten schoonmaken etc. Ouders mogen hun kind alleen afzetten en later weer ophalen. Ook komen er overal posters te hangen met de voorschriften/infographics waaraan bezoekers en personeel zich aan moeten houden.

-----------------------------------------
Cultuurplein Noord Veluwe is hét adres voor muziekles, dansles, theaterles en lessen beeldende vorming. We zijn een muziekschool, dansschool, theaterschool en creativiteitscentrum in één, voor kinderen, jongeren en volwassenen. In de gemeentes Epe en Heerde hebben we verschillende leslocaties*. Van Vaassen, Epe, Heerde tot Wapenveld, we staan voor je klaar. Naast lessen bieden we diverse andere activiteiten aan, zoals kwaliteitsfilms via onze populaire filmliga, boeiende kunstlezingen .

Bekijk dit gave filmpje van Cinemore over onze activiteiten:


Onze cultuurmakelaars zijn betrokken bij kunstonderwijs op vrijwel alle scholen in de regio. Ook voor speciale doelgroepen ontwikkelen wij in samenwerking met verschillende organisaties passende kunstzinnige ondersteuning. Als netwerk organisatie zijn we betrokken bij tal van projecten zoals het Cultuur & erfgoed pact.

De brochure voor kinderen en jongeren download u hier.
De brochure voor volwassenen download u hier.

In het nieuwe seizoen spelen we met bands, orkesten en ensembles, maar is er ook de Musicalklas, die bestaat uit inspirerende en gezellige groepslessen die dans, muziek en theater met elkaar verbindt. 

Op het gebied van dans, theater en beeldende vorming starten in het nieuwe seizoen weer verschillende leuke cursussen.
We hebben de beste workshops geselecteerd. Veel hiervan organiseren we 'in huis' maar ook steeds meer in samenwerking met tal van zorg- en maatschappelijke organisaties. 
Voor volwassenen is er op alle gebieden een uitgekiend aanbod. Zo bieden wij onder andere sieraden maken, tekenen, schilderen of aquarel. Nieuw dit jaar is Delftsblauw schilderen, leerbewerking en grafiek waar bij linoleum en verschillende druktechnieken worden gebruikt. Bovendien zijn er regelmatig boeiende lezingen. Ook komend seizoen is er weer een schildersgroep voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)


Gebruik ons contactformulier of bel gerust als u vragen hebt of suggesties.
T 0578760100