Jeugdcultuurfonds Heerde en Oldebroek


Jeugdcultuurfonds
Ieder kind moet kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur! Dat is het motto van het Jeugdcultuurfonds. Ook de gemeentes Heerde en Oldebroek vinden het belangrijk dat alle kinderen uit de gemeente kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur en zijn daarom aangesloten bij het Jeugdcultuurfonds Gelderland.

Wat doet het Jeugdcultuurfonds?
Het Jeugdcultuurfonds zorgt ervoor dat kinderen die graag activiteiten op het gebied van kunst en cultuur willen doen, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, muziekles kunnen krijgen of lid kunnen worden van een toneelvereniging. Het Jeugdcultuurfonds betaalt de contributie/ het lesgeld rechtstreeks aan de school of vereniging en vergoedt eventueel benodigde materialen tot een maximum van € 425,- per jaar per kind.

Wie komen in aanmerking?
Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar, waarvan de ouders weinig geld hebben. Denk hierbij aan gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten en een inkomen hebben onder 120% van het sociaal minimum. Alle kinderen uit het gezin komen in aanmerking. Niet iedereen heeft recht op een vergoeding van het Jeugdcultuurfonds! Wij zijn een particuliere organisatie en geen overheidsinstantie. Een uitkering van het Jeugdcultuurfonds is daarom geen recht. Voor ondersteuning moet voldaan worden aan de criteria van het Jeugdcultuurfonds in Heerde of Oldebroek. Daarnaast is goedkeuring alleen mogelijk indien er voldoende middelen zijn om de aanvraag te kunnen bekostigen.

Hoe werkt het Jeugdcultuurfonds?
Ouders of culturele instellingen kunnen zelf geen aanvraag indienen bij het Jeugdcultuurfonds, maar kunnen wel een intermediair benaderen als zij verwachten dat hun kinderen of die van iemand anders (schroom dus niet elkaar te helpen) in aanmerking komen voor het Jeugdcultuurfonds. Voorbeelden van intermediairs die een aanvraag kunnen indienen zijn: een leerkracht van school, een gezinsvoogd, de (school)arts, een jeugdwerker of een (jeugd)hulpverlener.

Stappenplan voor het indienen van een aanvraag
Stap 1: Ga naar de website van het Jeugdsportfonds: www.allekinderendoenmee.nl
Stap 2: Klik op INTERMEDIAIR WORDEN
Stap 3: Vul de gevraagde gegevens volledig in
Stap 4: VERSTUUR het verzoek voor erkenning tot intermediair
Stap 5: U ontvangt inloggegevens via het opgegeven emailadres om een aanvraag in te kunnen dienen binnen 1 week
Stap 6: LOG IN met de ontvangen inloggegevens op www.allekinderendoenmee.nl
Stap 7: Klik op AANVRAAG INDIENEN
Stap 8: Klik op SPORT of CULTUUR
Stap 9: Vul de gevraagde gegevens volledig in
Stap 10: Klik op AANMAKEN
Stap 11: Aanvraag wordt beoordeeld door de backoffice van het Jeugdsportfonds Gelderland
Stap 12: U ontvangt in het systeem bericht dat uw aanvraag goed is gekeurd, af is gekeurd of de vraag om meer informatie
Stap 13: Doelstelling van het Jeugdsportfonds is dat de kinderen binnen 3 weken kunnen sporten

Lokaal aanspreekpunt
In de gemeente Oldebroek kunnen intermediairs en ouders voor vragen onder andere terecht bij de Cultuurmakelaar. U kunt ze ook vrijblijvend vragen naar meer informatie. In Heerde kan men contact opnemen net de administratie van Cultuurplein via de zelfde contactgegevens.  Dat kan via info@cultuurpleinnoordveluwe.nl of via tel. nr. 0578 760100.

Meer informatie
www.jeugdcultuurfonds.nl
Lees hier de spelregels
Checklist voor intermediairs