Méér Muziek in de Klas Noord Veluwe

December 2020
Het MuziekAkkoord Noord Veluwe is ondertekend! Dit betekent dat alle basisscholen in de Noord Veluwe toewerken naar structureel muziekonderwijs in gemeente Epe Heerde, Hattem en Oldebroek. Op woensdag 9 december 2020 is via een live verbinding door bijna alle scholen, vele muziekverenigingen, koren in Epe, TactMuziek, Cultuurplein Noord Veluwe en wethouders en burgemeesters van de gemeente Oldebroek, Heerde, Epe en Hattem het MuziekAkkoord Noord Veluwe getekend. Klik hier om het gehele MuziekAkkoord te lezen.
Onderdeel van de ondertekening is een speciale film die laat zien hoe het Akkoord tot stand is gekomen, wat kinderen het leukst vinden aan muziek en waarom het belangrijk is in het primair onderwijs. 

Doel
Het MuziekAkkoord is een convenant dat in 1,5 jaar tot stand is gekomen met alle relevante partijen, onder begeleiding van Cultuurplein Noord Veluwe en stichting Méér Muziek in de klas. Doel van het vierjarige akkoord is om alle basisschoolleerlingen in Nederland, zo ook op de Veluwe, structureel muziekonderwijs op school te bieden. Om dit mogelijk te maken is de bijbehorende MuziekMatch aangevraagd en worden fondsen en sponsoren geworven. De Noord Veluwe is de 17e regio in Nederland die een MuziekAkkoord ondertekent. Rinette van der Vliet, directeur van Cultuurplein Noord Veluwe: “We hebben gewerkt met een groep ontzettend enthousiaste mensen uit alle gemeentes. Het was de bedoeling om te komen tot een kleine stuurgroep maar er bleven maar steeds 20 man of meer komen. Een teken dat het onderwerp leeft! Ik ben trots op de samenwerking die tot stand is gekomen."

Ambassadeurs
Sander en Bastiaan, 2 net afgestudeerde broers met enorm veel plezier in muziek maken, zijn er trots op dat zij als ambassadeurs de promotie van het Noord Veluwse akkoord mogen doen. "Wij vinden het belangrijk om ons in te zetten om kinderen het plezier van muziek bij te brengen en ook andere partijen hiermee verder te helpen." De broers hebben hiervoor zelfs een live debat met Koningin Máxima, beschermvrouwe van stichting Méér Muziek in de klas, mogen meemaken .

Voor de ondertekening hebben kinderen van verschillende scholen een speciaal lied opgenomen genaamd 'Zing maar mee'. Bekijk het lied met de videoclip hieronder.
 
Wilt u meer informatie over Meer Muziek in de Klas Noord Veluwe neem dan contact op via onderwijs@cultuurpleinnoordveluwe.nl