Kinderboekenweekmiddag 18 september 2018

We hopen dat je gister hebt genoten van de eerste Kinderboekenweekmiddag en dat je met inspiratie naar huis bent gegaan. Wij kijken terug op een geslaagde middag. Om alles nog eens te bekijken, goed door te lezen en te gebruiken in de klas, vind je hier alle informatie voor het uitvoeren van de act 'Beste Vrienden' en natuurlijk de hand-outs van de vier workshops. Veel plezier met de voorbereidingen en met het uitvoeren in de klas!

Act Kinderboekenfeest 2018 from kunstcentraal on Vimeo.


Act en theaterworkshop
De openingsact werd gespeeld door Jorn Laponder en Jolijn Zwart. Zij gaven daarna ook de theaterworkshop. Bovenstaand vind je het filmpje van de openingsact en hieronder het script en de hand-out van de theaterworkshop.
Script
Hand-out

Literatuur
Edith Koridon, Cultuurmakelaar bij Cultuurplein Noord Veluwe, heeft in samenwerking met CBS Wereldwijs en Bibliotheek Noord Veluwe een leerlijn literatuur ontwikkeld. Deze is in te zetten tijdens de kinderboekenweek en gedurende de rest van het schooljaar. Hier vind je de gehele leerlijn en een korte toelichting.
Leerlijn
Hand-out

Muziek
Lize Reitsma van Limai heeft tijdens de opening van de middag een lied met ons ingestudeerd, daarnaast heeft zij tijdens de workshop tips gegeven over het inzetten van muziek tijdens deze Kinderboekenweek. Lees hier de tips van Lize.
Hand-out

Poëzie
Tim Pardijs heeft tijdens de workshop een voorbeeld gegeven van poëzieopdracht die je zo met de leerlingen kunt uitvoeren. In zijn hand-out vind je naast deze opdracht ook nog een tweede opdracht die je in de klas kunt inzetten om met je leerlingen aan de slag te gaan met poëzie en dichten.
Hand-out