Werkwijze Onderwijs en Zorg & Welzijn


Wanneer u op onze website komt kunt u kiezen tussen vier mogelijkheden: Onderstaand wordt er een korte uitleg over de werkwijze van deze vier mogelijkheden geven.
Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Cultuurmakelaar Joanne Bobbink via het contactformulier of via j.bobbink@cultuurpleinnoordveluwe.nl // 0578-760107

Ik kies een Jaarprogramma
Het jaarprogramma is alleen geschikt voor het primair en speciaal onderwijs. Wanneer u samen met uw collega's het jaarprogramma gaat samenstellen moet u hiervoor de volgende stappen nemen.
Voor het jaarprogramma gaat u naar het onderdeel Onderwijs en kiest u voor primair/speciaal onderwijs. U kunt hier kiezen uit vier onderdelen. Voor het samenstellen van uw jaarprogramma kiest u, Ik kies een jaarprogramma. Onder dit kopje kunt u een keuze maken uit de disciplines.
 
Samenstellen jaarprogramma
Wanneer u een keuze heeft gemaakt uit de disciplines kunt u het jaarprogramma gaan samenstellen. Voordat u het jaarprogramma gaat samenstellen kunt u het beste eerst inloggen.
- U kunt per groep uit verschillende onderdelen kiezen zoals o.a. een project, voorstelling, cultureel erfgoed, Kinderboekenweek en een leskist. U stelt het jaarprogramma per groep samen, want het wordt ook per klas gegeven. Als u bijvoorbeeld bij groep 1 onder project op klik hier klikt, dan ziet u alle projecten die voor groep 1 geschikt zijn. Wanneer u op het project klikt dan ziet u waar het project overgaat en kunt u het project toevoegen aan het jaarprogramma, maar later ook weer verwijderen. Zo kunt u dit ook invullen voor de rest van de klassen.
Onderaan de pagina vindt u allerlei voorbeelden van pakketten die samengesteld kunnen worden, dit geeft u een beeld van de mogelijkheden en de kosten daarvan.
- De leskisten worden vanaf het schooljaar 2014-2015 apart berekend en zitten niet meer in het jaarprogramma. De leskisten kosten €65,-.
- Het invullen van het jaarprogramma moet in één keer gebeuren en kan wanneer het opgeslagen is niet meer veranderd worden. U kunt dus niet eerst groep 1 invullen en een week daarna pas 2 t/m 8 doen.
Account
Elke gebruiker van de website heeft een account. Hierin staan alle gegevens van uw school. U kunt met uw e-mailadres en toegezonden wachtwoord hierop inloggen. Het is de verantwoordelijkheid van de school om de gegevens in het account correct te houden. Deze gegevens zullen de Cultuurmakelaars ook gebruiken om contact met u te leggen.
Leerlingen aantallen en voorkeursperiode
27 mei stopt de inschrijving voor het jaarprogramma. Daarna kunt u de leerlingaantallen van het volgende schooljaar per groep invullen in het account. Deze leerlingaantallen moeten voor 1 september zijn ingevuld, daarna zal er gepland worden.
Naast het invullen van de leerlingenaantallen kunt u ook de voorkeursperiode en dag per project aangeven.
Voor voorstellingen geldt dit anders. De data van de voorstellingen staan al vast en staan in de beschrijving van de voorstelling. Voorstellingen kunnen ook alleen doorgang vinden bij genoeg inschrijvingen.
Wanneer u de leerlingaantallen en voorkeursperiode heeft aangegeven kunt u per groep de inhoud van het jaarprogramma bekijken. Op deze manier kunt u ten allen tijden bij de inhoud van de projecten en ziet u ook welke dingen er moeten worden voorbereidt.
Plannen
Wanneer door alle scholen het jaarprogramma is ingevuld, gaan wij alles inplannen. Na het inplannen komt er in uw account een kopje met rooster te staan. Het rooster kan zowel worden geprint per klas als op datum.
Dus wanneer het rooster bekend is: Hang de gehele planning op datum op in de docentenkamer en geef elke leerkracht een versie per klas. Zo is iedereen op de hoogte!

Ik kies een Project en deskundigheidsbevordering
Bij Ik kies project en deskundigheidsbevordering heeft u de mogelijkheid om leuke losse projecten te boeken voor zowel leerlingen als voor leerkrachten. Dit is bedoelt voor Zorg en Welzijn en het onderwijs. Dit kan variëren van kunstlessen geschikt voor mensen met een beperking, een cultuurdag voor VMBO klas 1, het enthousiasmeren van leerkrachten voor cultuureducatie of een project voor het 25 jarig bestaan van de school of instelling
Project keuze:
Wanneer u een keuze heeft gemaakt uit de disciplines, ziet u de verschillende projecten staan waar u uit kunt kiezen. Aan de rechterkant van de pagina kunt u filteren op groep, discipline, thema etc.
Onderaan kunt het project boeken. Hierna wordt er gevraagd naar uw voorkeursperiode en dag. Wanneer uw aanvraag bij de Cultuurmakelaar binnen is gekomen, zal er contact op worden genomen met zowel de aanbieder al met u. Wij gaan dan samen kijken wat er mogelijk is.
Dit proces kunt zo per project herhalen.

Ik zoek anders, namelijk..

Zijn bovenstaande opties niet geschikt voor u of zit er niet bij wat u zoekt? 
Neem dan contact op met ons via het contactformulier en dan gaan we er alles aan doen om te voldoen aan uw vraag.