Literatuur Leerlijn

Cultuurplein Noord Veluwe heeft in samen met de leerkrachten van CBS Wereldwijs uit Heerde en de Bibliotheek Noord Veluwe de Leerlijn Literatuur ontwikkeld, in het kader van Cultuureducatie Met Kwaliteit. Deze hebben wij nu vernieuwd!
Deze doorlopende leerlijn is gratis digitaal beschikbaar voor alle scholen. Het einddoel van de leerlijn literatuur: plezier in lezen, smaakontwikkeling (verschillende genres ontdekken), poëzie en het boek centraal (leren over opzet van een boek).
 
!!Klik hier voor het downloaden van de vernieuwde leerlijn!!
 
De opzet van de Leerlijn Literatuur
- In het eerste deel van de leerlijn uitleg over inbedding in curriculum en achtergrond
- 10 lessen per bouw, die zo ingezet kunnen worden, met links en bijlagen
- Per bouw een checklist, zodat je kunt zien wat de leerlingen al gedaan hebben, en zodat je weet als leerkracht wat je graag in het jaar erna wilt doen.

Daarnaast is het mogelijk om een passend boekenpakket te bestellen bij de Bibliotheek Noord Veluwe. Zie onderstaand kader met de uitleg en mogelijkheden bij het Boekenpakket van Bibliotheek Noord Veluwe.
Opgave voor dit boekenpakket kan bij Cultuurplein Noord Veluwe: onderwijs@cultuurpleinnoordveluwe.nl
Graag o.v.v.: NAW gegevens, naam contactpersoon, gewenste periode en keuze pakket (zie kader).
 
Uitleg en mogelijkheden van Boekenpakket:
1. Wie het eerst komt wie het eerst maalt, dus als je snel opgeeft bij je eigen cultuurmakelaar van Cultuurplein Noord Veluwe heb je de meeste kans het pakket in jouw voorkeursperiode te ontvangen (Bibliotheek Noord Veluwe kan per periode acht scholen voorzien van materialen en dat in één schooljaar in vier perioden, totaal 32 scholen dus per schooljaar).
2. Er zijn keuzemogelijkheden:
- Pakket A:   € 100*:  alle boeken bij de leskaarten van de leerlijn literatuur
- Pakket B:   € 130*:  alle boeken bij de leskaarten van de leerlijn literatuur, en aanvullend maximaal 50 boeken
- Pakket C: € 30*: alleen genreboeken, tien stuks per bouw, behorend bij leskaart 3 (max 40 totaal).
*Deze prijzen zijn exclusief BTW
Beschikbare perioden voor pakket A en B: 1) week 37-42 2017; 2) week 44-50 2017; 3) week 2-8 2018; 4) week 10-16 2018; Pakket C is op aanvraag leverbaar, minimaal vier weken van te voren aanvragen.
3. Bij Bibliotheek op School scholen is, in overleg, de leesconsulent inzetbaar bij alle pakketten.
4. Materialen
- Bibliotheek Noord Veluwe draagt zorg voor inhoud van kisten volgens bijlage (boeken, dvd en bonnen voor gratis inschrijven)
- Bibliotheek Noord Veluwe bericht de scholen tijdig dat de kisten met materialen klaar staan. Dan worden afspraken gemaakt over afleveren, eventueel ophalen en inleveren van de kisten.

Meer informatie:
- Bibliotheek Noord Veluwe: over het inzetten van de leesconsulent en de Bibliotheek op School kunt u contact opnemen met Karin Wolf, Educatiespecialist: 
06-12160725 kwolf@bibliotheeknoordveluwe.nl
- Cultuurplein Noord Veluwe: Leerlijn literatuur, cultuurmakelaar, CMK Edith Koridon
0578-760106 e.koridon@cultuurpleinnoordveluwe.nl