Cultuurplein Noord Veluwe

Cultuur in alle soorten en maten amuseert, verzet zinnen, laat genieten, verlegt grenzen, leert kijken – maar ook luisteren -, leert onderscheiden, ontspant, informeert, roept herinneringen op, schokt en ontroert, maar niet in de laatste plaats: cultuur verwondert.

Cultuurplein Noord Veluwe is een kunstencentrum voor cultuureducatie. Wij bieden jong en oud een plek waar talenten kunnen worden ontdekt en gedeeld. Niet alleen op onze verschillende leslocaties in de gemeenten Epe en Heerde. Ook buitenshuis - op o.a. scholen, bij (zorg)instellingen, voor bedrijven - bieden wij kunst- en cultuurprogramma's op maat aan.

Cultuur & Onderwijs
Cultuurplein Noord Veluwe beschouwt kunst- en cultuureducatie als haar kerntaak. Kinderen en jongeren zijn het publiek en de makers van de toekomst. Daarom zijn wij het aan onszelf verplicht om kinderen en jongeren te betrekken bij onze activiteiten. Wij willen hen de mogelijkheden bieden om hun creatieve talent te ontplooien en hun kennis op het gebied van Kunst en cultuur te ontwikkelen. Om een kwalitatief goed en origineel kunst- en cultuurprogramma te kunnen aanbieden, zijn Cultuurmakelaars actief. Zij stellen een programma - in nauw overleg met scholen en instellingen - op maat samen, geven hierin advies en begeleiden het educatieve traject op locatie.

Cultuurplein Noord Veluwe biedt scholen in de regio Epe, Hattem, Heerde en Oldebroek jaarprogramma's, losse projecten en voorstellingen aan op het gebied van kunst, cultuur en cultureel erfgoed. Leerlingen leren het cultuuraanbod begrijpen, waarderen en ontdekken. Want, wat betekent cultuur voor henzelf en voor de maatschappij? Door de bezieling van onze vakkundige docenten wordt bovenal het plezier van het doen op hen overdragen.

Leerlingen die op school enthousiast zijn geworden voor een bepaalde kunstdiscipline of culturele activiteit vinden gemakkelijk hun weg naar ons kunstencentrum. Want, het les- en cursusaanbod 'in huis' voor kinderen en jongeren sluit nauw aan op ons aanbod 'uit huis'.